Werkstage China

Acupunctuurpraktijk Nijmegen de Horst op werkstage in China.

Acupunctuurpraktijk Nijmegen de Horst valt onder samenwerking verband Qi, deze samenwerking bestaat uit 2 praktijken.  Door intervisie en overleg kunnen we de kwaliteit hoog houden.
In april 2010 zijn we op werkstage naar China gegaan. Waar we welkom werden geheten door de directeur van het Shandong ziekenhuis in Jinan. De verhalen en ervaringen van de Oosterse doktoren en professoren waren erg waardevol.  Het is erg bijzonder te ervaren dat de acupunctuur (en andere Oosterse geneeswijze) tot de reguliere zorg behoort. Voor veel aandoeningen komen patiënten in de eerste lijn naar een acupuncturist. Patiënten zijn erg vertrouwd met de behandelmethoden. Soms wordt de Oosterse therapie gecombineerd met Westerse geneeskunde. Wel is de frequentie van de therapie hoger, vaak komen patiënten in het begin elke dag.
Veel aandoeningen die met acupunctuur behandeld worden in China zijn: hoofdpijn, hernia, sciatica (uitstralingspijn in het been), allergieën, hooikoorts, zwangerschap problemen, menstruatie problemen, vermoeidheid, nek- en rug klachten en long problemen.

werkstage-300x225