Behandel methodes

Aanvullende technieken

Aanvullende technieken zijn bv effectief pijn behandelen ( dr Tan), moxa, cupping, electro-, ooracupunctuur, tuina massage en voedingsadvies.

Effectief pijn behandelen

Dr. Tan’s Balance Method.

Deze methode is systematisch en ideaal voor het behandelen van acute en chronische pijnklachten.
Het interessante van deze methode is dat in de pijnplek zelf geen naalden worden geplaatst. Dit is plezierig, omdat mensen met (erge) pijn geen behoefte hebben aan meer pijnprikkels in het pijngebied.
Wanneer een naald is geplaatst, wordt de cliënt gevraagd de pijnlijke ledemaat of gewricht te bewegen en te vertellen waar de pijn nu zit. De acupuncturist kan dan bepalen waar de volgende naald geplaatst dient te worden. Dan geeft de cliënt weer aan waar en hoe de verandering is.

Moxa

Moxa therapie is een techniek waarbij het kruid Artemesia vulgaris of bijvoetskruid tot ontbranding wordt gebracht . Het kruid kan op de acupunctuurnaald worden geplaatst om deze acupunctuurpunten te stimuleren. Met een moxa lamp kan men een groter gebied behandelen.

th

Cupping

Cupping is een methode waarbij een cup, van glas of plastic, onder een vacuüm op de huid wordt geplaatst. Deze vorm van therapie kan gebruikt worden om pijn op te heffen, en om de bloedcirculatie te verbeteren.

rug cupping

Electroacupunctuur

Electroacupunctuur is een therapievorm waarbij op acupunctuurnaalden een elektrische stroom wordt geplaatst. Deze elektrische stimulatie verhoogd het effect van acupunctuur.

Ooracupunctuur

De oorschelp wordt onderzocht met een puntzoeker, hier kan een verblijfsnaaldje worden geplaatst. Dit is een klein naaldje waar een plakkertje geplakt wordt. Dit blijft een aantal dagen zitten.

 

PSA  Pijnbestijding met Subcutane Acupunctuur

Pijnbestrijding met Subcutane Acupunctuur (PSA) kan effectief zijn bij verschillende soorten van pijn. De behandeling bestaat uit het prikken van slechts enkele naaldjes. Het is een pijnloze behandeling. Er worden onderhuids naaldjes geprikt ter hoogte van de enkels en polsen.